Η συγκεκριμένη μηλόπιτα γίνεται πανεύκολα και αρέσει τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους, χωρίς αυγά και βούτυρο.
Τρώγεται ευχάριστα για πρωινό στο σπίτι ή κολατσιό για το σχολείο.
Για την συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούμε :
- 4 κόκκινα μήλα
- 1 κουταλ. Γλ. Κανέλα
- 1⁄2 κούπα ελαιόλαδο
- 1⁄2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1⁄4 κουταλ. Γλ. Σόδα
- 1 πακέτο αλεύρι (400γρ περίπου) που φουσκώνει μόνο του
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια και τα πασπαλίζουμε με τη κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και την πορτοκαλάδα μαζί με την σόδα προκειμένου να αφρίσει και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι (όσο χρειάζεται). Τα ανακατεύουμε όλα με ένα σύρμα και προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου. Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς. Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη.