Με τον όρο super foods εννοούμε επιλογές τροφών που καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και ταυτόχρονα μας προσφέρουν μεγάλες ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Μερικά από αυτά είναι:
- Κρόκος Κοζάνης (λυκοπένιο, β-καροτίνη)
- Ελαιόλαδο (ω-3, ω-6)
- Τσάι του βουνού (φλαβονοειδή, στερόλες)
- Αμύγδαλα (βιταμίνη Ε, Β2, μαγνήσιο, φώσφορο)
- Κάππαρη (σύμπλεγμα Β, Α, Ε, Κ)
- Σταφίδα Κορινθιακή (Β1, Β2, C )
- Κράνα (Fe, C)
- Μαστίχα Χίου (πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά)
- Βασιλικός πολτός και μέλι (μέταλλα , ιχνοστοιχεία)
- Φιστίκια Αιγίνης (β-καροτίνη, στερόλες, Β1)
- Ιπποφαές (βιταμίνη C, E, ω-3, ω-6, μέταλλα , ιχνοστοιχεία, β-καροτένιο, λυκοπένιο)